VACL_1

Gasmetingen & Ontgassen

Sommige importcontainers bevatten schadelijke gassen. Om te voorkomen dat uw medewerkers blootgesteld worden aan deze gassen, is het van belang gasmetingen te verrichten en de container te ontgassen indien noodzakelijk. MCS regelt dit voor u.

In samenwerking met EWS Fumigation (www.ews-fumigation.com) beschikt MCS sinds kort over een volledig vergund gasvak op de containerterminal in Meppel, Groningen en Leeuwarden. Daarbij wordt gebruik gemaakt van de nieuwste technieken om containers te ontgassen, waarmee aanzienlijke besparingen in tijd en geld gerealiseerd worden.

Meten op onze terminals
Importcontainers kunnen op onze terminals in Meppel, Groningen en Leeuwarden, voordat ze naar de loslocatie vertrekken, worden gecontroleerd op de aanwezigheid van schadelijke gassen. Als bij de meting wordt geconstateerd dat de container veilig geopend en betreden kan worden, dan kan deze met een geldige gasvrij verklaring naar de loslocatie worden gebracht. Mochten de waardes van schadelijke gassen in de container te hoog zijn, dan kan deze voor ontgassing in het gasvak worden geplaatst. Zodra de container dan alsnog gasvrij wordt verklaard kan deze eveneens met een gasvrij verklaring ter lossing worden aangeboden.

De voordelen bij het gasmeten en/of ontgassen op de
containerterminal in Meppel, Groningen of Leeuwarden zijn:
- voorkoming van onnodige transportkosten naar/van de loslocatie;
- voorkoming dat de volle container met vrachtauto naar de zeehaven wordt geretourneerd;
- veilig en verantwoord aanbieden container aan het lossend personeel.

Meten bij u op locatie
Naast het gasmeten op onze containerterminals kunnen er indien gewenst tevens gasmetingen bij u op locatie worden verzorgd, bijvoorbeeld bij fysieke controles van de douane.

Laat MCS de gasmetingen verrichten en u bent zeker van de veiligheid van uw medewerkers tijdens het lossen.

Mocht u geïnteresseerd zijn in alle ins en outs over het gasvak, neem dan gerust contact met ons op. Wij zullen u dan in contact brengen met de gasmeet expert van EWS Fumigation. U kunt ons bereiken op telefoonnummer 0512 – 741 555

VACL_3