20ft container

De 20ft container is naast de 40ft container de meest populaire container om goederen in de transporteren. De 20ft container is erg geschikt om goederen over land, spoor en het water te transporteren. Deze container is net als de 40ft container heel erg geschikt om te stapelen. Zodoende kunnen er meer containers meegenomen worden op hetzelfde oppervlak. De binnenmaten van de 20ft container zijn als volgt: 5,85 meter diep, 2,33 meter breed en 2,37 meter hoog. In deze container kunnen (afhankelijk van de grote) twee auto’s in worden vervoerd. Daarnaast kan er ook gekozen worden voor een 20ft High Cube container. Deze container is 30 centimeter hoger dan de reguliere 20ft container.

20ft reefer container

De 20ft reefer container (refrigerated container) is uitermate geschikt om kleine hoeveelheden goederen te transporteren. Tevens kan deze container worden voorzien van een koel of warmte unit. Door deze units kan de temperatuur
van de container naar -25 graden Celsius of +25 graden Celsius gebracht worden. Vaak worden deze containers aangesloten op het schip, in de trein of op de vrachtwagen waarop de container vervoerd wordt. Mocht dit niet mogelijk zijn, dan kan de container altijd aangesloten worden op een generator.

20ft container

Voordelen 20ft container transport

Een groot voordeel van het goederen vervoer per container is dat het in verhouding een stuk voordeliger is dan regulier vervoer. De goederen zijn altijd afgesloten met een zegel, hierdoor zijn de goederen relatief veilig waardoor de verzekeringspremie laag is. Daarnaast ondervindt container transport nauwelijks hinder van weersinvloeden. Zo kunnen producten altijd droog vervoerd worden onder bijna elk gewenste temperatuur. Een ander groot voordeel van 20ft container transport is dat de container makkelijk overgeladen kan worden.

Transport gevaarlijke stoffen

Ook is het mogelijk om gevaarlijke stoffen te vervoeren in de 20ft containers. Hier zijn echter wel strenge regels aan gebonden. Zo dient het vervoersmiddel en de verpakkingen hierop ingericht te zijn en zijn er speciale vervoersdocumenten nodig. Ook dienen de gevaarlijke stoffen geëtiketteerd te worden. Vaak hebben de chauffeurs ook speciale papieren nodig om gevaarlijke stoffen te mogen transporteren.

Tevens mogen gevaarlijke stoffen niet overal in Nederland over de weg verplaatst te worden. Zo zijn er verplichte routes voor transport met gevaarlijke stoffen en mogen vrachtwagenchauffeurs niet zomaar een tunnel inrijden met een gevaarlijke lading. Er gelden Europese regels onder welke veiligheidscategorie de tunnels vallen.

AEO Certificering

MCS heeft de beschikking over een AEO Certificaat. Dit certificaat wordt afgegeven aan transportbedrijven die internationaal actief zijn. MCS houdt zich aan strenge veiligheidsvoorwaarden om in aanmerking te komen voor dit certificaat.

Het AEO certificaat heeft een aantal grote voordelen

  • Minder strenge controle bij grensoverschrijdende handel
  • Minder oponthoud bij grensoverschrijdende handel
  • Voorrang op andere bedrijven bij selectie op controle
  • Controle op bepaalde plaats naar keuze
  • Geen controle op eerder gecontroleerde criteria bij een latere vergunningaanvraag

Vraag een offerte aan

info@mcs-bv.nl 0512-741555
Offerte