40ft container

De 40ft container wordt voornamelijk gebruikt om grote hoeveelheden goederen te transporteren. Deze 40ft container wordt gebruikt om goederen over land, spoor en water te verplaatsen. Een groot voordeel is dat deze containers stapelbaar zijn. Hierdoor kunnen er grote aantallen containers verplaatst worden waardoor de kosten laag blijven voor de klant. Mede hierdoor is de 40ft container ook de meest gebruikte container in de transport wereld. De afmetingen container 40ft is circa 12 meter diep, 2,33 meter breed en 2,35 hoog. Met een inhoud van 65,98 m3 is deze 40ft container geschikt voor de meest uiteenlopende goederen.

40ft reefer container

Deze reefer container (refrigerated container) is uiterst geschikt om groente en fruit in te verschepen of andere versproducten die koel vervoerd dienen te worden. Tevens wordt deze container vaak gebruikt om non-food producten te verschepen. Denk hierbij aan bloemen, geneesmiddelen en medicijnen.  Deze containers hebben een extra aansluiting en kunnen aangesloten worden aan boord. Ook kunnen deze containers aangesloten worden aan een generator. Dit is voornamelijk noodzakelijk wanneer de container over de weg of het spoor verplaatst dient te worden.

Los van het koelen van producten kan er ook voor gezorgd worden dat de temperatuur van de container juist omhoog gebracht wordt. Ongeachte de buitentemperatuur kan de container een consistente temperatuur van 30 graden behalen.

Waarom 40ft containervervoer

Een groot voordeel van containervervoer is dat weersinvloeden nauwelijks een rol spelen. De containers zijn altijd waterdicht. Ook zijn er 40ft containers die een speciale isolatie hebben, hierdoor kan er zich geen condens opbouwen. Dit kan uiterst geschikt zijn voor kwetsbare producten die koel vervoerd moeten worden. Omdat de goederen minderen verplaatst hoeven te worden kan er vaak bespaard worden op de verpakkingsmaterialen. Daarnaast wordt de container na belading verzegeld. De goederen zijn hierdoor relatief veilig wat resulteert in een lage verzekeringspremie.

Controleer de container altijd goed voordat hij het schip, de vrachtwagen of het spoor op gaat. Kijk of de deuren goed sluiten en of er gaten/kieren in de container zijn te vinden.

40ft container

AEO Certificering

MCS is AEO-gecertifieerd, dit certificaat wordt afgegeven aan bedrijven die internationaal actief zijn. Om in aanmerking te komen voor dit certificaat dient transportbedrijf die internationaal actief is zich aan een aantal strenge veiligheidsvoorwaarden te houden.

Doordat MCS AEO-gecertificeerd is brengt dit een aantal grote voordelen met zich mee. Zo wordt MCS minder streng gecontroleerd bij grensoverschrijdende handel, hierdoor wordt MCS minder opgehouden bij grenscontroles. Daarnaast krijgt MCS voorrang ten opzichte van andere bedrijven als het voor controle is geselecteerd. Tevens kan deze controle op een bepaalde plaats plaatsvinden. MCS wordt niet extra gecontroleerd bij een latere vergunningaanvraag.

 

Vraag een offerte aan

info@mcs-bv.nl 0512-741555
Offerte