Container transport

Container transport is waar het bij MCS om draait. Als full service container logistics kunnen wij elke service aanbieden op het gebied van container transport. Vanuit onze terminals in Meppel, Groningen en Leeuwarden kunnen wij containers transporteren via zowel het water als de weg. Daarnaast bieden wij ook de opslag en overslag van containers aan, beschikken wij over alle faciliteiten voor het onderhoud van de containers, doen wij gasmetingen en beschikken wij over het AEO-certificaat. Kortom: MCS heeft alles in huis om zorgeloos uw goederen en containers van A tot B te brengen.

Water transport

Een van onze hoofdactiviteiten is water transport. Jaarlijks vervoeren wij meer dan 100.000 containers met de binnenvaart, waarvan elk schip ongeveer 156 TEU vervoeren. 156 TEU staat gelijk aan 156 containers met een lengte van 20 voet. MCS heeft de beschikking over een tiental schepen waardoor wij alles zo efficiënt mogelijk kunnen inzetten.

Wegtransport

Met alleen water transport kom je er niet. Dat weten wij ook. Met meer dan 80 vrachtauto’s tot onze beschikking zijn wij enorm flexibel wat betreft wegtransport. Met onze vrachtwagens verzorgen we de aanvoer en afvoer van containers naar de gewenste locatie. Omdat onze vrachtwagens voorzien zijn van een multichassis kunnen ze alle containers vervoeren.

Opslag en overslag

Doordat MCS de terminals in Meppel, Groningen en Leeuwarden in eigen beheer heeft MCS genoeg ruimte voor de opslag en overslag van containers. Daarnaast hebben wij een deelneming in de terminals in Hengelo en Kampen.

Container Transport

VCAL

Value Added Container Logistics staat voor VCAL. Dit houdt in dat MCS naast de combinatie van wegtransport, water transport en opslag en overslag, ook andere diensten aanbiedt. Bovendien beschikt MCS over een AEO certificering. Bedrijven met een AEO status werken intensief samen met de douane om zo het transport proces te voorspoedigen.

Reinigen en drogen

De terminals van MCS in Leeuwarden, Groningen en Meppel zijn voorzien van alle faciliteiten om kleine reparaties te verrichten aan de containers en onder andere te laten drogen. Hiermee zorgen wij ervoor dat processen niet worden verstoord en dat de containers altijd zo snel mogelijk gebruikt kunnen worden mocht er iets aan de hand zijn.

Gasmetingen en ontgassen

Sommige containers bevatten schadelijke stoffen. Om er voor te zorgen dat uw werknemers niet worden blootgesteld aan gevaarlijke gassen is het belangrijk dat er regelmatig gasmetingen moeten worden verricht en indien noodzakelijk de containers te ontgassen. MCS kan dit allemaal voor u regelen.

Vraag een offerte aan

info@mcs-bv.nl 0512-741555
Offerte