VACL

Value Added Container Logistics (VACL) houdt in dat MCS naast de combinatie van watertransport, wegtransport en op- en overslag, ook extra diensten aanbiedt.

AEO-certificering

MCS is AEO-gecertificeerd. Dat houdt in dat de Douane ons de status van Authorised Economic Operator (AEO) heeft verleend.

Bedrijven die betrokken zijn bij de EU-buitengrensoverschrijdende goederenbewegingen en hun toeleveranciers, hebben te maken met de Europese Douanewetgeving. Voor de Nederlandse douane is de invoering van de AEO-status een volgende stap in de samenwerking met het bedrijfsleven. Het past in het streven om het bedrijfsleven en de douane samen verantwoordelijk te laten zijn voor veilige en integere grensoverschrijdende goederenstromen.

Gasmeting & ontgassen

Sommige importcontainers bevatten schadelijke gassen. Om te voorkomen dat uw medewerkers blootgesteld worden aan deze gassen, is het van belang gasmetingen te verrichten en de containers indien noodzakelijk te ontgassen. MCS regelt dit voor u. Zowel op onze eigen terminals, als op de loslocaties waar uw containers arriveren. U krijgt een gasvrij-verklaring, deze is in veel gevallen wettelijk verplicht. Bij een fysieke douanecontrole (FYCO) eist de douane een verklaring die maximaal 2 uur oud is. Wanneer u hier vroegtijdig op inspeelt, scheelt u dit tijd en kosten. Hiermee voorkomt u extra kadehuur en transportkosten.

Reinigen en drogen

De terminals van MCS zijn voorzien van alle faciliteiten om containers te drogen en kleine reparaties uit te voeren. Hiermee zorgen we ervoor dat het proces niet verstoord wordt en de containers zo snel als mogelijk toch geladen worden.

Warehousing

Op en nabij de verschillende terminals beschikt MCS over warehouses. Neem contact met ons op om meer te weten komen over de mogelijkheden die wij hierin kunnen aanbieden.

Vraag een offerte aan

info@mcs-bv.nl 0512-741555
Offerte