Water transport

Water transport is in Nederland een manier van transporteren die erg veel wordt toegepast. Logisch natuurlijk, ons land is een echt waterland en internationaal wordt Nederland en water ook in één adem genoemd. Door de jaren heen zijn er, naast de grote rivieren, in Nederland ook tal van kanalen aangelegd. Op dit moment telt ons land ongeveer 5.046 kilometer aan vaarwegen, wat betekent dat veel steden en dorpen in Nederland via het water met elkaar verbonden zijn. Ter vergelijking: het aantal kilometer snelweg in Nederland bedraagt 5.012 kilometer. Vanwege dit grote netwerk aan waterwegen beschikt ons land over geweldige mogelijkheden van transport over het water.

Steeds meer bedrijven zien deze mogelijkheid van transport. Bovendien past water transport goed bij het verduurzamen van de bedrijfsvoering en kan er efficiënt goederen worden vervoerd. Voor MCS vormt dit een belangrijke kans, waar wij graag op inspelen. Doordat wij de logistiek goed en efficiënt plannen, boeken we veel tijdswinst. Dit maakt van water transport een uitstekende manier om containers te vervoeren.

Lijndiensten

Vanuit onze terminals in Meppel, Groningen en Leeuwarden varen de schepen van en naar hun bestemming. We hebben vaste lijndiensten naar de haven in Rotterdam. Dit transport organiseren we secuur en dat doen we al jaren met medewerkers die als geen ander logistiek kunnen plannen.

Schepen

Per jaar verscheept MCS circa 100.000 containers met de binnenvaart. Elk schip vervoert ongeveer 156 TEU, dit staat gelijk aan 156 containers met een lengte van 20 voet. MCS heeft de beschikking over een tiental schepen en zet deze zo efficiënt mogelijk in.

Wegtransport

MCS is een Full Service Container Logistics, wat betekent dat wij de gehele logistiek rondom het transport kunnen regelen. Transport over water is onze corebusiness, maar wij weten ook dat zonder wegtransport en de op- en overslag we onze dienst niet compleet kunnen maken.

Vraag een offerte aan

info@mcs-bv.nl 0512-741555
Offerte