Over ons

Containervervoer weegt ons niet zwaar. MCS transporteert sinds jaar en dag zeecontainers over water en we zorgen dat het vervoer over de weg daar naadloos op aansluit. Het is een kwestie van goed organiseren. En goed logistiek plannen is ons gelukkig niet vreemd. MCS beschikt over eigen terminals en mede daardoor bent u zeker van efficiënt transport tegen de beste prijs.

MCS vervoert niet alleen containers over het water of over de weg, maar draagt ook zorg voor alles daaromheen. Full service container logistics, daar staan we voor. En dat blijkt ook de kracht van MCS. Of, zoals we het hier in het Noorden liever zeggen: ’t kon minder.

Gasmetingen, opslag en distributie, overslag van goederen, voor- en natransport; vraag ons naar de mogelijkheden en u zult zien dat we, heel simpel, graag met u meedenken. En, niet onbelangrijk, met transport over het water bespaart u in de kosten ten opzichte van wegtransport. Een mooie basis om zaken te doen met de grootste in slimme containerlogistiek.

In Drachten zit het hart van de logistieke onderneming: daar coördineren we het transport. Planning, administratie, elektronische communicatie met de schepen: hier achter de schermen gebeurt het.

En dan van de planning naar het daadwerkelijke transport. De terminals van MCS zijn in Meppel, Groningen en Leeuwarden. Van daaruit vervoeren we containers naar diverse zeehavens in Nederland. En omdat MCS beschikt over een groot wagenpark, zorgen we dat alles mooi op elkaar aansluit.

Geschiedenis

In 1993 werd MCS opgericht door particuliere investeerders en de NOM. MCS staat voor Multimodal Container Services. De eerste jaren had het bedrijf nog geen eigen terminals. Het was dhr. Holwerda die daar in 1995 verandering in bracht. Aanvankelijk kocht de transportondernemer een terminal in Harlingen en die in Meppel. De eerste werd in 1997 gesloten en MCS bundelde de krachten uiteindelijk in Meppel en Groningen. Daar vergrootte MCS de depot- en opslagcapaciteit, verbeterde de havenfaciliteiten en tot op de dag van vandaag varen containerschepen hier af en aan. Per jaar verscheept MCS ongeveer 100.000 containers.

Full service

Hoe je het transport van zeecontainers het beste kunt organiseren. Wij hebben er een goed antwoord op: full service container logistics. MCS regelt niet alleen het transport, maar ook alles daaromheen. Vanuit onze terminals zijn containerlijndiensten naar zeehavens van Rotterdam, Amsterdam en Antwerpen. Ook daar beschikken we over op- en overslagplaatsen en door ons wagenpark zorgen we dat containers uiteindelijk op de plaats van bestemming komen. MCS verzorgt het hele vervoerstraject en plant dat scherp.

Duurzaam

Transport en duurzaamheid: het heeft onze aandacht. Wij hebben onze vrachtwagens nodig om het laatste deel van het transport te regelen, anders houdt het bij de haven op. We kunnen zodoende niet voorstaan dat we volledig duurzaam werken. Maar, één vol schip over het water is een stuk duurzamer dan 156 vrachtwagens op de weg. En we merken dat steeds meer bedrijven dat inzicht delen. Door transport over de Nederlandse binnenwateren is er veel minder CO2-uitstoot en omzeilen we files. De binnenvaart is zodoende een slimme en milieuvriendelijke oplossing om grote hoeveelheden containers te vervoeren.

Vraag een offerte aan

info@mcs-bv.nl 0512-741555
Offerte